ISTORICUL LICEULUI


  • Pe bulevardul Dorobanților, aproape de intersecția cu strada Republicii s-a construit in anul 1963 o școală cu 24 săli de clasă (P 2) unde a luat ființă școala Generală numărul 26. In functie de evolutia demografica, de politica educationala si de oportunitatile de forta de munca specializata ale orasului, scoala a avut de suportat mai multe transformari. in anul 1966, dupa prima promotie de absolventi de 8 clase, se transforma in liceu de cultura generala, apoi primeste numele "Panait Cerna". Din 1977 devine liceu industrial cu profil metalurgic.

  • Prin Ordinul numărul 6440 / 21-04-1991 al Ministerului Invățămantului liceul nostru redevine liceu teoretic, Liceul Teoretic "Panait Cerna", cu clase cu profil real și uman, așa cum funcționeaz în prezent. Clasele cu profil de informatică au reprezentat de la început un serios punct de atracție pentru elevi, ceea ce a determinat pe de o parte o concurență reală la examenul de admitere iar, pe de altă parte, mărirea numărului de clase cu acest profil și dotarea lor corespunzătoare

  • A n de an prestigiul liceului nostru a crescut datorită seriozității actului educațional care a dus la obținerea de rezultate tot mai bune la Examenele Naționale.

  • A bsolvenții liceului nostru au urmat cursurile multor facultăți, școli postliceale și s-au specializat în diferite domenii, mulți dintre ei devenind personalități ale orașului.